4 eenvoudige tips voor het schoonmaken van oppervlakken

De eerste en belangrijkste stap naar een net, schoon en uitnodigend huis waar iedereen zich prettig voelt, zijn grondig gereinigde oppervlakken. Van houten vloeren tot badkamertegels, van keukenkastjes tot ramen: als vuil zich op deze oppervlakken verzamelt, ziet het hele huis er onverzorgd en vies uit. Hierbij een overzicht van de belangrijkste schoonmaaktips, waarmee oppervlakken in huis in een handomdraai weer schoon zijn.

 

1. Glazen oppervlakken

Glasfront reinigen

Grote glazen oppervlakken zijn blikvangers omdat ze veel licht in huis binnenlaten en ons een prachtig uitzicht garanderen - maar als ramen, schuifdeuren of panorama vensters vies zijn, krijg je weinig licht binnen.

Het goede nieuws: dure glasreinigers zijn absoluut niet noodzakelijk. Het goedkope duurzame alternatief PUROXX - de allesreiniger is de oplossing tegen hardnekkig vuil op glazen oppervlakken. Klein beetje PUROXX mengen met water en veeg de ramen van boven naar beneden schoon. Verwijder het overtollige water met een raamwisser en poets na met een microvezeldoek (verkrijgbaar in het Reinigingspakket) - dat is alles.


Voordeel: Met PUROXX allesreiniger komen er geen vervelende strepen op het raam, zoals bij veel andere glasreinigers!

 

2. Tegels 

Badezimmer reinigen Fließen

Tegels zijn onderhoudsvriendelijk en gemakkelijk schoon te maken. Met water en allesreiniger PUROXX kan het meeste vuil in zeer korte tijd worden verwijderd. Voor hardnekkige vlekken op tegels adviseren wij PUROXX onverdund aan te brengen en te laten inwerken. Daarentegen is het reinigen van voegen veeleisender echter met allesreiniger PUROXX kunnen voegen ook in een handomdraai worden gereinigd. De combinatie van de toverspons en PUROXX (verkrijgbaar in het PUROXX Proefpakket) wordt ook al het zware vuil verwijderd. De reinigingssteen (verkrijgbaar in het PUROXX Reinigingspakket) helpt bij hardnekkig vuil op keramiek, tegels of porselein. Vooral op deze oppervlakken kunnen grote vlekken zonder problemen-en krassen worden verwijderd. Samen met PUROXX vormen ze een krachtig reinigingsduo zonder schadelijke chemicaliën!

 

3. Glanzende fronten

Küche Hochglanz

Hoogglansfronten zijn erg populair in huishoudens - van keuken tot badkamer en van slaapkamer tot woongedeelte. Over het algemeen zijn deze oppervlakken makkelijk te onderhouden. Echter als stof zich ophoopt, is de vervuiling onmiddellijk zichtbaar. De belangrijkste hulpmiddelen voor het schoonmaken: pluisvrije doeken. Met een vochtige doek afnemen is meestal voldoende. Bij hardnekkige vlekken kan PUROXX verdund met water helpen. Door deze huidvriendelijke reiniging krijgen alle hoogglansfronten hun volle glans terug.

 

4. Hout

Holz reinigen

Of het nu gaat om vloerplanken, keukenfronten, eettafels of trappen - bij het reinigen van echt houten oppervlakken moet je zuinig zijn met water en het gebruik van agressieve en oplosmiddelhoudende reinigingsmiddelen en schuurmelk absoluut vermijden, omdat deze het hout kunnen aantasten. De dermatologisch geteste allesreiniger PUROXX kan zonder enige aarzeling op houten oppervlakken worden gebruikt. PUROXX is onschadelijk voor de huid en bevat geen fosfaten, ideaal voor houten vloeren en houten aanrechtbladen. Bovendien ontstaan er met PUROXX geen hinderlijke randen, zoals bij hout vaak het geval kan zijn.

Tip: Reinig houten oppervlakken altijd in de richting van de nerf en droog ze daarna goed af.
 

Test nu de allesreiniger PUROXX in een handige tube. Deze milieuvriendelijke allesreiniger vervangt in één keer alle andere conventionele chemische reinigers voor diverse doeleinden. Kortom nog maar één tube in je kast in plaats van een kast vol. Bescherm je portemonnee en gezondheid! Schoonmaken is nog nooit zo gemakkelijk geweest.

Bestel nu het PUROXX Proefpakket met gratis verzending binnen Nederland: